Welke lijst van de allerbeste horror-films kun je echt niet missen als je een top film wil kijken?

Welke lijst van de allerbeste horror-films kun je echt niet missen als je een top film wil kijken?

Deze lijst beoordeelt niet de beste of engste horrorfilms aller tijden. Dit zijn wat ik zou noemen de beste horrorfilms om naar te kijken rond het Halloween seizoen. Verwacht dus niet dat je een aantal van mijn favoriete horrorfilms zoals Saw en The Blair Witch Project ziet, omdat ze volgens mij niet echt de sfeer van Halloween vastleggen. Hoe dan ook, voel je vrij om te discussiëren, in feite, ik juich het toe.

1. The Evil Dead 2

Gemakkelijk de gorieste film op de lijst en misschien wel het leukste. Waarschijnlijk de enige film die me precies zo laat schrikken als hij me doet lachen en tegelijkertijd gewoonweg geweldig is. Natuurlijk komen ze met een remake die ik ze niet kwalijk neem, vooral omdat ik het gevoel heb dat de fans zo veel gaan klagen dat ik dat niet hoef te doen. En wie weet, met Raimi die het produceert, zou het ons allemaal kunnen verrassen.

2. The Shining

Je weet dat een film verdomd eng is als je naar een auto kijkt die over een bergweg rijdt. Ondanks al zijn prestaties denk ik echt dat Jack bedoeld was om meer horrorfilms te doen, hij is misschien wel de meest natuurlijke angstaanjagende man die ik ooit in een film heb gezien. Ik heb nog nooit naar lange gangen gekeken.

3. Vrijdag de 13e

Wat een geweldige film voor het Halloween seizoen. Dit heeft de slasher film echt tot ‘leuke’ hoogte gebracht met over the top kills en echt domme tieners en heeft onderweg wat genie-angst. Voeg daar de engste filmmuziek ooit en het grootste schrikmoment aan toe en je hebt een klassieker in handen.

4. Scream

De jongste film van de lijst bij lange na niet. Films vandaag de dag zijn gewoon te concentreren op de gore en hebben verloren dat klassieke enge film gevoel dat misschien nooit meer terug te komen. Scream had de ballen om plezier te maken van het horrorgenre, terwijl het nog steeds lukt om een van de beste het genre te maken zoals ooit gezien. Scream kan ook worden gecrediteerd met het maken van horrorfilms weer populair die ze nog steeds zijn tot op de dag van vandaag. Zeker de nummers 3 en 4 waren niet nodig, maar Scream 2 was eigenlijk heel goed en miste net deze lijst. Ik wacht nog steeds op een horrorfilm om te doen wat Scream in 1996 deed, maar ik zal waarschijnlijk nog wel even wachten.

5. Halloween

De naam van de film is Halloween, dus hoe kan het niet de top van de lijst zijn. Het is ook de beste horrorfilm aller tijden, dus hoe kan het niet de top van de lijst zijn. Het is vrij veel verantwoordelijk voor het beïnvloeden van elke slasher film sinds de jaren ’70, dus hoe kan het niet bovenaan de lijst staan. Je kunt waarschijnlijk wel zeggen dat ik het gevoel heb dat deze film nummer 1 is en ik denk dat de redenen die ik hierboven heb genoemd het een sterk geval geven. Ik weet dat mensen zullen zeggen dat Psycho het allemaal is begonnen, wat waar is, maar je zult nog steeds aspecten van Halloween zien in slashers die vandaag de dag worden gemaakt en dat is iets wat je niet kunt zeggen over Psycho. Ik kijk er elk jaar in oktober naar en het halloweenseizoen zou niet hetzelfde zijn zonder.

Comments are closed.
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share