Wat zijn de beste manieren om maximaal van je films te genieten in de huidige wereld vol technologie?

Wat zijn de beste manieren om maximaal van je films te genieten in de huidige wereld vol technologie?

Twintig jaar geleden was het opnemen van je eigen film een beetje een beproeving die alleen mogelijk was door een omslachtige camcorder mee te nemen.

  • Tegenwoordig kun je films niet alleen in een opwelling opnemen omdat de apparatuur zo klein is en je slechts op een knop hoeft te drukken, maar je kunt je films ook gemakkelijk bewerken en verbeteren, voordat je ze met mensen over de hele wereld deelt.
  • Hier zijn vier manieren waarop u de sfeer in uw thuisfilms kunt verbeteren door geluid toe te voegen.

Stel de sfeer in

Je denkt misschien dat het primaire aspect van een film is wat je ziet, maar het is belangrijk om te beseffen dat wat je hoort net zo belangrijk is. Het kijken naar een film met het geluid gedempt betekent meestal dat de stemming en de algehele impact sterk verminderd is. Een filmwatcher die plotseling geschrokken is en zijn popcorn overal naartoe gooit, is net zo goed getroffen door het horen van korte, scherpe geluiden in plaats van wat hij net heeft gezien.

  • Een andere manier om te begrijpen hoe geluid de sfeer verandert, is door de reacties van mensen op het noemen van verschillende films. Als iemand Jaws zei, hoeveel mensen denken dan meteen aan de spanningsopbouwende muziek die ze horen als het grote wit dichterbij komt? De impact die geluid kan hebben in films is indrukwekkend.
  • En geluid wordt niet alleen gebruikt om spanning over te brengen; het kan met een even krachtig effect worden gebruikt om gevoelens van humor, opwinding of liefde op te roepen. En het aanspreken van dergelijke emoties kan een andere dimensie toevoegen aan homefilms.

Vul de gaten op en kijk naar je favoriete films

Een film reikt uit naar de ogen en de oren, dus als u uw films laat zoals ze zijn opgenomen, neemt u afstand van een van de twee audioresultaten: achtergrondgeluiden of helemaal geen geluid. Beide maken een negatieve indruk op de kijker.

Achtergrondgeluiden vormen alles wat er om u heen gebeurde toen u aan het opnemen was, zoals het lawaai van voorbijrijdende auto’s of mensen die aan het praten waren. Soms wordt dit opzettelijk achtergelaten om een rustiek en authentiek gevoel te creëren.

  • Meestal is het echter een korrelige en rauwe soundtrack, die de kijker alleen maar afschrikt. Het enige wat de kijker nog meer afschrikt is het gebrek aan geluid, tenzij je natuurlijk naar een stomme film kijkt. De meesten van ons hebben een video afgespeeld op YouTube™ en, als ze niets horen, geknoeid met het volume (op de video en op uw computer) in de hoop wat geluid op te vangen.
  • Toen u ontdekte dat er in feite helemaal geen geluid was, bleef u waarschijnlijk niet veel langer hangen. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan het geluid en het effect dat het kan hebben.

Creëer een tijdloze kwaliteit

Als het maar een film is die is opgenomen op een smartphone of digitale camera, hoeft u zich geen zorgen te maken over verbeteringen aan het geluid. Dat hoeft ook niet, maar als je begrijpt wat voor verschil het kan maken, zul je dat wel willen.

  • Het presenteren van een thuisfilm zonder aandacht voor het geluid kan vrienden en familie kortstondig interesseren, maar zodra de film afloopt, vervaagt ook hun herinnering eraan. Het geven van wat aandacht aan de geluiden en muziek in je film kan daarentegen een aandenken opleveren dat lang in het geheugen van mensen blijft hangen.
  • Het zal iets zijn waar ze steeds weer op terugkomen, in plaats van een ruwe opname die naar de prullenbak wordt gegooid. De beelden geven aan hoe de scène eruit zag en wat er gebeurde, maar het zijn de geluiden en de muziek die de gevoelens en emoties van de gelegenheid wekken.

 

Comments are closed.
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Share